RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Чубаров розповів, яким способом ЗСУ звільнять Крим

Для звільнення тимчасово окупованого Криму необхідно знищити "російські артерії", які з’єднують Крим із РФ. Адже тоді у ворога буде розуміння, що він опинився на території, де не існує шляхів евакуації чи відступу. А українські удари по військових об'єктах окупантів здійснять додатковий вплив, зокрема і психологічний.

Про це "Апострофу" розповів український кримськотатарський політик і громадський діяч, народний депутат України III—V та VIII скликань, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він зауважує, що не може стверджувати, як саме відбуватиметься операція зі звільнення тимчасово окупованого Криму, проте точно певний, що ворога, який концентрується на півострові, треба послаблювати:

"Я не можу стверджувати щось, бо дуже багато факторів. Я як історик знаю про попередні операції із захоплення Криму, звільнення Криму. І скажу, що сили, які підходять до Криму із боку материкової частини України, Херсона, як правило завжди беруть Крим. Але для того треба послаблювати ворога, який концентрується на півострові".

В контексті цього наводить приклади з історії:

"Так було під час так званої Громадянської війни у 1920 році, так було у 1944-му і так же само було у 1941-му, коли німці захоплювали Крим. Так буде і зараз".

За його словами, сучасне озброєння має допомогти перетворити півострів на острів, знищивши "російські артерії", які з’єднують Крим із Росією.

"Але просто зараз є сучасні види озброєння. Тому легше буде перетворити півострів на острів. Для цього треба знищити артерії, які з’єднують Крим із Росією і знищити кораблі, які можуть вивозити чи доставляти людей і засоби. Дуже важливо, щоб ворог розумів, що він опинився на території, де не існує шляхів евакуації чи відступу", - наголошує Чубаров.

Він вважає, що Україна тепер має усі можливості бити по комунікаціях і в Криму, і навколо Криму: "Якщо нам дадуть дозвіл на повноцінне використання далекобійної високоточної зброї, вважайте, що моста уже нема. А там, я дуже сподіваюся, почнуться інші якісь фактори, і Збройні сили України зможуть просунутися по суходолу до Криму. Я розумію, що для цього треба буде спочатку звільнити значну частину Херсонської і частину Запорізької області, щоб підійти до Криму".

Він вважає, що удари по військових базах і комунікаційним каналам дуже сильно послаблять супротивника як в психологічному, так і в ментальному аспекті.

Крім того, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вказав, що на території окупованого Криму зараз знаходиться понад 200 російських військових об'єктів.