RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Регіоналу Макеєнку повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків

Колишньому народному депутату України повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на суму понад 71 млн грн. За даними Державного бюро розслідувань, фігурантом виявився екснардеп, а у минулому – заступник голови фракції Партії регіонів та очільник КДМА. Ці дані можуть вказувати на Володимира Макеєнка.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора та ДБР.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора народному депутату України І, ІІІ-VII скликань повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що екснардеп створив за кордоном мережу компаній, оформлених на нього або на підконтрольних йому осіб та найближчих родичів (всупереч обмеженням, встановленим законодавством). Ці компанії серед іншого, одержували на банківські рахунки грошові кошти сумнівного походження, які перераховували на рахунки фігуранта справи. Надалі він розпоряджався цими коштами на власний розсуд, розміщуючи їх на умовах депозиту.

В Офісі Генпрокурора пишуть про суми прихованих доходів: "Впродовж 2011-2018 років підозрюваний одержав дохід в загальній сумі 387,6 млн грн, який підлягав оподаткуванню. Натомість він приховав факт отримання цього доходу та не відобразив його у податковій звітності. Відтак не нараховано та не сплачено до державного бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір".

За результатами проведених судово-економічних експертиз встановлено ухилення від сплати податків на загальну суму 71,4 млн грн.

Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Разом з тим в ДБР уточнюють, що фігурантом виявився народний депутат України I, III-VII скликань, у минулому – заступник голови фракції Партії регіонів та очільник КДМА. В Офісі Генпрокурора та ДБР не називають особу фігуранта, проте згадані дані можуть вказувати на Володимира Макеєнка.