RU  UA  EN

Понеділок, 21 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

21 жовтня

Всі новини

На Донеччині росіяни знову розстріляли полонених українських бійців

Російські окупанти знову вдалися до розстрілу полонених українських військових у Донецькій області.

Про це повідомляє прокуратура області у соцмережі Facebook.

Зазначається, що цього разу йдеться про страту двох полонених українських бійців поблизу Селидового.

Встановлено, що 18 жовтня представники росармії під час наступу на позиції ЗСУ на Покровському напрямку захопили у полон двох українських військових.

"Російські окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу Селидового, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони утримували їх в такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї", - повідомили у прокуратурі, додавши кадр з місця події.

Як зауважили у прокуратурі, правоохоронці відкрили справу за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу.

Там нагадали, що вбивство полонених військових є грубим порушенням Женевських конвенцій і тяжким міжнародним злочином.

Нагадаємо, в Офісі Генпрокурора повідомляють про встановлення більшості імен 16 українських полонених бійців, яких російські окупанти розстріляли на Покровському напрямку.

Також писали, що український омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Організації Об’єднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста у зв'язку з наймасовішим розстрілом українських військовополонених російськими військами.