RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Яких саме миротворців проштовхує Путін для місії на Донбасі: в Україні дали пояснення

Російська Федерація зацікавлена в тому, щоб відправити в якості миротворців на лінію розмежування на Донбасі своїх громадян, адже офіційно РФ все ще не визнана окупантом сходу України, а значить, і стороною конфлікту.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"Це давня ідея Путіна, про миротворчий контингент, який на 70% складатиметься з росіян і на 30% з громадян Казахстану", - зазначив він.

У свою чергу, аналітик "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич заявив, що Путіну не вдасться пропхати росіян в якості миротворців, але Москві це не особливо й потрібно.

"Сумнівно, щоб туди послали своїх солдатів країни ЄС, знаючи, що по цих солдатах стрілятимуть. Таким чином, можливий варіант контингенту або з країн Східної Європи, або гірший для України варіант: контингент з країн СНД. Росія буде пропонувати тих, хто формально не бере участі в конфлікті, але перебуває в зоні впливу РФ. Для РФ найбільш прийнятними є навіть не білоруси або казахи, а, наприклад, вірмени. Можливо, Молдова", - сказав він.

Експерт підкреслив, що, якщо буде реалізований такий план, то замість врегулювання ситуації на Донбасі Україна отримає просто дві лінії оборони - спочатку будуть стояти миротворці, які будуть налаштовані проросійськи, а далі проросійські терористи.

"Але найгірше, що як тільки така місія буде реалізована, то наступне питання буде стосуватися виборів. Порошенко ж казав, що в разі введення миротворчого контингенту можливі вибори. Хлопці, де ж тоді вибори?" - підсумував Тишкевич.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Нова гра Путіна: яких миротворців Росія хоче ввести на Донбас".