RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ударили по власній пропаганді: журналіст вказав на важливий момент в новій заяві Кремля по Донбасу

Заява прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова про те, що учасники "нормандського формату" і США не можуть змінити ситуацію на Донбасі, руйнує міф російської пропаганди про те, що за Україну всі рішення приймають "господарі" за океаном.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналіст Роман Цимбалюк.

"Несподіваний удар по російській пропаганді. Прямо з Кремля. На росТБ дуже часто говорять, що в України є "господарі" за океаном, що по Києву ходять строєм агенти ЦРУ і взагалі від нас нічого не залежить. Мовляв, за спиною України домовляються, а думку офіційного Києва ніхто не питає. Ось сьогодні з'ясувалося, що ні США, ні "нормандська четвірка" конфлікт на Донбасі не вирішать. Дмитру Сергійовичу (Пєскову, - ред.) спасибі за чесну відповідь", - зазначив він.

За словами Цимбалюка, для Кремля важливі переговори заради переговорів. Якщо йдуть переговори з РФ, для них це означає, що "Росія - велика країна".

"Але факт в тому, що якщо за столом російські переговорники, значить, результату не буде. Це аксіома. Мир їм не потрібен, не для цього Москва розпалює конфлікти - адже, крім війни, інших варіантів довести свою значимість просто немає. Доля окупованого Донбасу насправді нікого в Москві не цікавить, свою роль для "величі" Росії він вже виконав", - додав журналіст.

Він уточнив, що виходи з цієї ситуації для України тільки два: залишити все як є на Донбасі і Криму; вдавати, що Україна готова залишити все як є на Донбасі і в Криму, а самим готуватися до звільнення жителів на окупованих територіях.

"Домовитися тут не вдасться", - підсумував Цимбалюк.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Донецьк і Луганськ ми повернемо, і вже досить скоро - Дмитро Ярош".