RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про серйозні порушення на військових арсеналах в Черкаській області

Військова прокуратура Центрального регіону виявила порушення при зберіганні боєприпасів на військових складах Міністерства оборони в населених пунктах Дубіївка і Розсішки Черкаської області.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Під час виїзду у військові арсенали, які дислоковані в населених пунктах Дубіївка та Розсішки Черкаської області, зафіксовано порушення вимог керівних документів стосовно організації зберігання та розміщення боєприпасів, стану виконання заходів протипожежної безпеки", - сказано в повідомленні.

За фактом виявлених порушень на трьох посадових осіб керівництва зазначених арсеналів були складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 172-15 КУпАП.

Також було встановлено факт розтрати бюджетних коштів на суму понад 60 тисяч гривень, виділених за програмою живучості баз, складів і арсеналів. Керівництво військового арсеналу в Дубіївці уклало договір з підприємцем на проведення капітального ремонту дахів та покрівлі сховищ на технічній території частини. Роботи виконували особовий склад і працівники ЗСУ із залученням техніки військової частини.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального Кодексу України. Винним загрожує ув'язнення на строк до 5 років.

Нагадаємо, перевірка військових складів проводиться після вибухів на складах боєприпасів біля Калинівки Вінницької області.

Про причини інциденту біля Калинівці читайте на "Апострофі" колонку військового експерта Олега Жданова: Не обов'язково Путін: три версії вибухів в Калинівці.