RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Новоросія" закінчилася недогризком під назвою "Лугандонія": в РФ розповіли про поразку Путіна в Україні

Президент Російської Федерації Володимир Путін зазнав серйозної поразки в Україні, оскільки кремлівський проект "Новоросія" закінчився "недогризком під назвою "Лугандонія" (окуповані райони Донецької і Луганської областей).

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Відповідаючи на запитання про здатність Росії на агресію проти Європи, він зазначив, що у Кремля ніколи не було ресурсу, а були нахабство і політична воля.

"І поки Путіну не пручалися, він цю агресію здійснював. Можливо, Захід мобілізував опір України, у якої виявилася армія (якої не було навесні 2014 року). Путін же перших поразок зазнав якраз в Україні. Де зараз "руський мір", де "Новоросія"? Це ж були цілком реальні плани - окупація десятка українських областей", - уточнив Піонтковський.

Разом з тим, він додав, що Захід, хоча і повільно реагує на події в Україні, але проводить свою політику досить рішуче.

"Те ж саме було в 30-х роках минулого століття: скільки поступалися Гітлеру (нацистський диктатор Адольф Гітлер, - ред.) західні держави? Ну, і Путіну вдавалося хуліганити протягом багатьох років - в Грузії, в Україні. А зараз Волкер (спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер, - ред.) озвучує жорсткі тези, за якими ледве встигає українське керівництво", - додав політолог.

Піонтковський вважає, що тепер питання за українською владою - чи буде прийнятий закон про окуповані території (президентський закон по Донбасу), в якому присутні ті формулювання, які Волкер вже давно озвучує і повторює.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "У Москві думають про відхід з України, йдуть дуже серйозні процеси - Андрій Піонтковський".