RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Забили" на Угорщину і отримали ляпаса: владі України вказали на грубу помилку з примусовою українізацією

Українська влада допустила серйозну помилку з проведенням примусової українізації на Закарпатті, проігнорувавши не тільки інтереси етнічних угорців, що живуть на Закарпатті, а й вимоги країни-сусідки.

Про це у своїй колонці пише заступник головного редактора "Апострофа" Ярослав Жарєнов.

За його словами, в минулому році далеко не кожен крок влади мав позитивні наслідки.

"Показовим є закон про освіту який викликав гучний дипломатичний конфлікт між Україною і Угорщиною. Особисто у мене склалося враження, що українська влада вирішила просто "забити" на Угорщину і етнічних угорців, що живуть на Закарпатті. І правда, що може зробити 43-мільйонній Україні країна з населенням менше 10 мільйонів?" - зазначив Жарєнов.

Разом з тим, він підкреслив, що така примусова і непродумана українізація показала реальний рівень дипломатії міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

"Ми не змогли тихо залагодити питання з західним сусідом, отримавши до того ж ляпас у вигляді приїзду глави МЗС Угорщини в Ужгород (Петер Сійярто побував на Закарпатті на початку жовтня, - ред.), який на українській землі відмовився зустрічатися з міністром закордонних справ України. Шикарно звучить, чи не правда?" - підсумував журналіст.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Русскій мір" в Україні відступає, але є серйозні загрози".