RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні розповіли, як Порошенко збирається використати чиновників-сепаратистів

Президент України Петро Порошенко може використовувати чиновників-сепаратистів на сході країни під час виборів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив український політик, колишній депутат Верховної Ради, лідер партії "Альтернатива" Єгор Фірсов.

За його словами, є конкретні люди, які винні в розпалюванні війни на Донбасі. Вони просили ввести війська, писали листи президентові Російської Федерації Володимиру Путіну, проводили "референдум" про відділення Донбасу, співпрацювали з конкретними бойовиками-сепаратистами і так далі.

"Те, що ми маємо, прийшло на підготовлений грунт. Путін в 2014 році створював там рух, який спирався на певних чиновників, частина з яких були навіть безпосередньо агентами Кремля. І велика частина з них займає крісла діючих мерів. Це мер Добропілля - [ Андрій] Аксьонов, це мер Дружківки - [Валерій] Гнатенко, це екс-мер Маріуполя - [Юрій] Хотлубей. Я і далі можу перераховувати", - сказав Фірсов.

Він уточнив, що проти них зібрана доказова база, є фотографії та відео, свідки.

"Ми прийшли на прийом до голови Служби безпеки України, який повинен був вести прийом, але він з нами не зустрівся. Це питання його як би зовсім не цікавить. І він не може з нами зустрітися вже на протязі двох місяців", - сказав політик.

Фірсов вважає, що цих людей не карають, тому що вони вигідні чинній владі.

"Саме вони на сході країни будуть робити президенту України Петру Олексійовичу Порошенку вибори. Тому що вони на гачку, під якимись кримінальними справами, під тиском. Схід, ви знаєте, завжди славився фальсифікаціями, адміністративним ресурсом. І президент сподівається, що під таким тиском вони зможуть дати йому потрібний високий результат", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Порошенка є плани щодо людей, які покликали Путіна на Донбас - Єгор Фірсов.