RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Створюють картинку для росТБ: з'явилося пояснення новому обмеженню для жителів окупованого Донбасу

Введеними обмеженнями на виїзд з окупованої території Донбасу ватажки бойовиків хочуть створити потрібну їм телевізійну картинку, щоб крутити її в інформаційному полі проти України.

Про це "Апострофу" заявив координатор групи "Стоп Терор" Семен Кабакаєв.

"Якщо відштовхуватися від практичних кроків, які роблять лідери невизнаних терористичних утворень (а фактично це російське політичне утворення), то їх завдання - створювати телевізійну картинку...", - зазначив він.

Кабакаєв нагадав, що в 2014 році бойовики намагалися зробити так, щоб якомога більше людей залишилося, оскільки вони - це живий щит, за яким можна ховатися і вести вогонь з житлових кварталів. Оскільки Збройні сили України не стріляють по них, то це дуже зручно, уточнив він.

"У політичному сенсі обмеження на виїзд громадян дають можливість показувати в ЗМІ картинку і говорити, що "злочинна українська влада", "кривава хунта" не хоче, щоб ці люди їхали, хоча це не так. Звичайно, з якимись проблемами, але тут (на вільній території України, - ред.) створюється як можна більше комфортних умов для переселенців", - сказав Кабакаєв.

Він додав, що у цього питання є два аспекти - практичний і політичний.

"Створюється образ, який на центральних телеканалах Росії зможуть використовувати як новини про те, що влада України погано ставляться до населення окупованих територій. Це триває вже чотири роки", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Здохнути не дають, але і жити - теж": що зараз відбувається на Донбасі.