RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

На Донбасі можливі кілька сценаріїв: в Україні оцінили ймовірність кожного з них

Є чотири сценарії розвитку подій на окупованій проросійськими бойовиками території Донбасу, - найбільш імовірним з них є сценарій заморозки конфлікту до 2020 року.

Відповідне опитування серед аналітиків Українського інституту майбутнього провів журнал "Новое время".

Відзначається, що з імовірністю в 75% на Донбасі до 2020 року не буде ні миру, ні війни, - конфлікт законсервується і чіткого плану повернення регіону не з'явиться до появи нового президента і парламенту в Україні.

З ймовірністю у 18% вдасться повернути окуповані райони Донбасу під контроль України за допомогою миротворчої місії (якщо вона буде розташована на всій території регіону, а не на лінії розмежування) або "Троянського коня", - фактичного виконання Мінських угод за російським варіантом, що передбачає проведення амністії, місцевих виборів, в яких переможуть проросійські сили, надання "особливого статусу" і автономії.

Можливість відмови України від окупованих територій і анексії їх Росією експерти оцінюють в 5%, у той час як повернення Донбасу військовим шляхом можливо тільки на 2%.

Раніше відомий блогер Олексій Арестович розповів "Апострофу" про звільнення Донбасу: У Путіна є три варіанти для України, загострення може бути вже восени - Олексій Арестович.