RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Їх не люблять: журналіст вказав на важливу відмінність переселенців з Донбасу від кримських татар

В Україні сформувався поганий стереотип про переселенців з Донбасу, тому їм складніше, ніж кримським татарам.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив відомий журналіст Айдер Муждабаєв.

"У переселенців з Донбасу інша історія - їх не люблять. Стереотип поганий про них. А про кримських татар стереотип хороший. І в цьому плані нам простіше. Фобія до донецьких і луганських існує на побутовому рівні. Особисто я спілкуюся з купою інтелектуалів з Донецька і Луганська, моє коло спілкування серед донецьких - це великі люди. Але, напевно, у когось це інакше", - зазначив він.

За словами Муждабаєва, кримські татари морально так добре себе ніколи не відчували, як зараз в Україні.

"Прості українці в більшості своїй добре ставляться до кримських татар. Навіть якщо вони не читали історію, вони емоційно добре до нас ставляться. Я це відчуваю, і у нас всі це відчувають. Іноді це до сліз проникливо, коли волонтерська організація з Харкова, в якої немає жодного кримського татарина, шиє наш прапор і виходить на мітинги в нашу підтримку, збирає підписи якісь. Вони самі - звичайні українці, може бути, раніше вони знали тільки те, що татари - це незрозумілі люди з чебуреками", - сказав він.

Журналіст додав, що права кримських татар тривало час утискали.

"Нас не брали ні в армію, ні в поліцію - нікуди. А росіяни тоді були братами. А зараз до багатьох дійшло, і нас дуже багато людей підтримує. І ми зшиваємо нашу країну, розбиту російськими і своїми зрадниками", - підсумував Муждабаєв.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін заходить через друга в Європі, Україні доведеться воювати ще довго - відомий журналіст.