RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Вбивство" Бабченка: стали відомі прізвища інших фігурантів списку Кремля

Журналістів Османа Пашаєва, Євгенія Кисельова і Матвія Ганапольського викликали в СБУ для бесіди у справі про "вбивство" журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

"Це була зустріч, пов'язана зі справою Бабченка і з питаннями безпеки журналістів, що працюють в Україні... Це була службова зустріч з питань безпеки для тих людей, які знаходяться в цьому списку", - розповів Ганапольський.

За його словами, присутнім дали ознайомитися "з деякими матеріалами, які, до речі, потім будуть показані", щоб "показати серйозність цієї справи".

"І я зробив висновок... це дійсно була серйозна історія, з проплаченими грошима... з метою вбивства Бабченка", - зазначив журналіст.

У свою чергу Євген Кисельов додав, що у нього "ніколи не було особливо сумнівів, що моє прізвище там є".

Крім Кисельова, в списку імовірно був Осман Пашаєв. Про це у своєму Facebook написала журналістка Анастасія Станко. Правда, пізніше вона виправила в своєму пості згадку про те, що Пашаєв знаходиться в списку.

Як повідомляв "Апостроф", Бориса Германа, якого підозрюють в організації підготовки замаху на Бабченка, взяли під варту на два місяці без права на заставу.

Читайте також матеріал "Апострофа" - "Вбивство" Аркадія Бабченка: як Росія видала свою провину.

За матеріалами "Громадське" та "УП"