RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Правоохоронці ухиляються від виклику свідка у справі Зайцевої

Київський відділу поліції Харкова до цих пір не почав розшук лікаря-нарколога Олени Федірко, яка брала аналізи у Олени Зайцевої відразу після страшного ДТП, жертвами якого стали шість осіб.

Як відомо, в травні 2018 року Федірко звільнилася з Обласного наркоцентру і незабаром зникла. Вона не була за викликом до суду для надання свідчень, а також, як виявилося, більше не проживає за місцем реєстрації.

7 серпня суддя Київського районного суду Віктор Попрас, який розглядає справу по ДТП з Зайцевої, постановив, що поліція повинна знайти Федірко і примусово доставити в суд. Втім, як пише видання Kharkiv Today, через тиждень пошуками Федірко так ніхто і не зайнявся.

У прес-службі головного управління Нацполіціі в Харківській області заявили, що розшукувати Фендірко повинні співробітники Київського відділу поліції.

"Співробітники Київського ОП готові почати пошуки. І займуться ними, як тільки отримають припис від прокуратури Харківської області, яка є стороною обвинувачення в процесі", - пояснили в прес-службі.

Прокуратура підтвердила, що саме їх суд зобов'язав організувати пошуки.

"На початку цього тижня ми направили лист в поліцію. Так що повинні були вже отримати. На контроль поставили", - розповіла глава прес-служби прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

Алгоритм пошуку передбачає, що поліція повинна оголосити в розшук Олену Федірко. Крім цього правоохоронці повинні переконатися, що лікар не виїхала за кордон, направити запит в міграційну службу.

Як відомо, наступне засідання суду призначене на 11 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокат розповів про два серйозні проблеми з розслідуванням ДТП З Зайцевої.