RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Генерал з США назвав ключові завдання України в боротьбі з Росією

Українському уряду необхідно налагодити прозору роботу і фінансування армії, щоб Росія не змогла використати корупцію в Україні буде в свою користь.

Про це розповів "Апострофу" генерал-лейтенант, відомий американський військовий, екс-командувач Сухопутними силами США в Європі Бен Ходжес.

"Що Україні робити в умовах, коли дипломатичні зусилля, мабуть, не дають відчутних результатів, а військове рішення називають неможливим?

По-перше, це не буде легко або швидко. США і союзники підтримували Західну Німеччину 40 років. У нас є стратегічне терпіння. Минуло 40 років, поки Німеччина нарешті об'єдналася, і країни, такі як Україна, Литва, Латвія та Естонія змогли вийти зі складу СРСР, а Варшавський договір припинив існування", - заявив експерт.

Українському уряду потрібно перемогти корупцію всередині країни, щоб ефективно протистояти агресії РФ.

"Україні слід зосередитися на стійкості власного населення, розвивати довіру до урядових інститутів, домагатися прозорості державних витрат, незалежності ЗМІ. Ці речі необхідні для підтримки армії. Все решта додасться. Але якщо не завершити необхідні реформи, не налагодити прозору роботу уряду і фінансування армії через прозорий бюджет, не мати зрозумілої політики, яку будуть пояснювати цивільні лідери, Росія буде використовувати вашу корупцію. Ось таким повинен бути підхід", - переконаний генерал Ходжес.

Більш детельно про плани Кремля щодо України і не тільки читайте в матеріалі "Апострофа": Путін не хоче завоювати Україну і Європу, у нього інші приховані плани - американський генерал.