RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Раз Путін призначив, проголосуємо: розкрилися реалії "виборів" бойовиків на Донбасі

11 листопада на Донбасі пройшли так звані вибори в ОРДЛО, на яких "виборці" діяли, як безвільне стадо: одні на догоду владі, інші - через страх.

Про це йдеться у репортажі "Апострофа".

Незважаючи на браву музику, що традиційно розносилася із "виборчих дільниць", настрій над Донецьком висів переважно тяжкий, ніж радісно-виборчий.

"Навіщо цей цирк, коли і так все ясно?" - цікавилися один у одного люди похилого віку, які прийшли на дільниці. І тут же відповідали: "А як не проголосуємо - хто знає, як воно потім обернеться? Раптом і справді пенсії позбавлять?"

Більш хоробрі донеччани, не бачили сенсу в даному плебісциті, ще в п'ятницю і суботу постаралися виїхати за межі окупованих територій, пообіцявши на блокпостах "обов'язково повернутися в неділю і проголосувати" у відповідь на питання бойовиків, куди це вони зібралися в такий відповідальний для "республіки" момент.

"Не хочу, щоб до мене приходили, змушували, не хочу, щоб навіть бачили поруч з їх виборами!" - розповіла Анна Безугла, мешканка Донецька.

Не настільки принципових в місті виявилося теж досить. Один вельми літній чоловік висловився в дусі "раз Пушиліна Путін призначив, так і ми проголосуємо за нього", на що його сусід по будинку різко відповів: "Та йдіть ви... обидва!"

Детально про процес "виборів" на окупованому Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Репортаж з "виборів" на Донбасі: як голосували бюджетники, хворі і адепти Путіна.