RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зібрали десятки тисяч: кримчани вразили підтримкою полонених українських моряків

У Криму зібрали приблизно 140 тис. рублів (близько 59 тис гривень) для допомоги захопленим ФСБ Росії в Керченській протоці українським морякам.

Про це розповів активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял, передає "Крим.Реалії".

Він зазначив, що коли стало відомо про затримання українських моряків, з'ясувалося, що їм "не дали забрати з кораблів особисті речі", і багато людей почали говорити про необхідність допомогти затриманим. Гроші перераховували на карту і передавали в руки, багато хто приносив продукти харчування, предмети особистої гігієни, речі.

Як пояснив Джелял, зараз збір допомоги призупинено.

"До вечора я звернувся до всіх охочих допомогти трошки зупинитися, тому що передачі в СІЗО мають свою специфіку. Там є умови: в якій упаковці, що можна передавати, якої якості, і так далі. Тому ми сьогодні розберемося... Вже досить зібраних у Криму коштів, щоб завтра зробити перші передачі найголовнішого, необхідного, всім хлопцям, крім трьох, які перебувають у Керчі. Але вони перебувають у кращих умовах, тому що це все-таки лікарня", - пояснив активіст.

"Хочу додати, щоб рідні та інші небайдужі люди не переживали, в СІЗО Сімферополя перебуває багато несправедливо засуджених, і вони гідно зустрінуть моряків. Перші необхідні речі, ми знаємо, вже передані. Вони не залишаться без уваги там, усередині", - підкреслив Джелял .

Допомога кримчан викликала захват серед користувачів мережі. Коментатори почали дякувати жителів окупованого півострова.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.