RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія влаштувала істерику в Мінську через захоплення українських моряків

Під час оголошення українською стороною заяви з протестом проти відкритої російської агресії в Азовському морі і Керченській протоці представник РФ залишив залу засідання.

Про це написала представник Києва в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко на власній сторінці у Facebook.

"Представник РФ в ТКГ Б. Гризлов сьогодні в Мінську залишив залу засідання під час оголошення українською стороною Yevgenij Marchuk заяви з протестом проти відкритої російської агресії в я Азовському морі і Керченській протоці. Коли немає що сказати - росіяни тікають. Або відверто брешуть. Російські пропагандистські медіа розповсюдили відверто маніпулятивні і неправдиві заяви своїх маріонеток з контрольованих РФ ОРДЛО про звільнення заручників.

Українська сторона передала конкретні списки і пропозиції здійснити звільнення утримуваних 27 грудня 2018 року в форматі 23/23 ( росіян в українських тюрмах на політв‘язнів Кремля) і 66/19 ( помилуваних сепаратистів на військових і цивільних в ордло). Пропозиція прозвучала в присутності ОБСЄ і передана росіянам в письмовій формі. Ті категорично відмовилися, ще й озвучили через своїх кишенькових потішних прєдставітєлєй брехливу і маніпулятивну інформацію про заручників. Ось в цьому вся Росія - тікати і брехати…", - написала Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", захопленіРосією в Азовському морі три корабля України, які раніше були отшвартовано, знаходяться на Генмоле в Керчі.