RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, які саме цінності пропали в Києво-Печерській лаврі

Під час інвентаризації цінностей у Києво-Печерській лаврі недорахувалися вісім ікон, дерев’яну чашу та хрест.

Про це заявив заступник голови Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, колишній член громадської ради при Міністерстві культури України Богдан Кожушко, передає "Радіо Свобода".

"Відсутні вісім ікон. Всі ікони 19-го століття. Відсутній також дерев’яний потир (чаша) і хрест", – розповів Кожушко, посилаючись на список інвентаризації.

При цьому він додав, що не володіє інформацією про вартість зниклих речей.

"В тому списку, що мені надали, немає оцінки вартості зниклих речей", – сказав він.

Раніше, голова cинодального інформаційно-просвітницького відділу Української православної церкви (МП) архієпископ Климент (Вечеря) заявив, що не існує жодного офіційного документу, який підтверджував би наявність у Мінкульту претензій до Києво-Печерської лаври з приводу зникнення церковних цінностей.

Як повідомляв "Апостроф", міністр культури України Євген Нищук в прямому ефірі ток-шоу "Ехо України" на телеканалі "Прямий" заявив про те, що у Києво-Печерській лаврі виявили пропажу кількох цінних ікон.

Водночас голова юридичного відділу УПЦ (МП) Олександр Бахов назвав заяви міністра щодо факту крадіжки ікон передчасним і нічим не обґрунтованим.