RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні сотні міст підуть під воду: названо критичну дату

До 2100 року майже 600 населених пунктів в Україні можуть бути повністю або частково затоплені, серед них Одеса, Херсон, Миколаїв, Маріуполь, Бердянськ і Керч.

Про це в своїй статті для ZN.UA пише Софія Садогурська з громадської організації "Екодія".

Відповідно до проведених досліджень про вплив підняття рівня Світового океану внаслідок зміни клімату було проведено моделювання можливих наслідків.

Як наголошується, при збереженні сучасних темпів зростання викидів парникових газів і підвищення температури на чотири градуси за Цельсієм глобальне потепління може викликати підняття рівня Чорного і Азовського морів до 82 см, а за рахунок штормів і нагінних явищ - ще вище.

За словами Садогурської, крім населених пунктів, в прогнозованій зоні затоплення можуть опинитися 626 екологічно небезпечних об'єктів, зокрема, 13 сміттєзвалищ, 36 очисних споруд та 445 промислових майданчиків.

"Наприклад, під загрозою опинилися такі великі промислові об'єкти, як меткомбінат "Азовсталь" в Маріуполі і ставки-відстійники кримського заводу "Кримський титан", який в минулому році вже став причиною екологічної катастрофи поблизу Армянська. Згідно з результатами дослідження, через підвищення рівня моря можуть бути частково або повністю затоплені 98 об'єктів природно-заповідного фонду, об'єкти історико-культурної спадщини (серед них "Херсонес Таврійський", внесений до спадщини ЮНЕСКО), 200 тис. га сільськогосподарських земель, 10 тис. га виробничих територій, а також майже дві тисячі будинків комерційного та виробничого призначення", - відзначає експерт.

Про інші екологічні проблеми в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Марсіанські пейзажі вже тут: Україні загрожує наймасштабніша екологічна катастрофа.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: