RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Штатних магів немає: у Авакова зухвало відповіли на звинувачення СБУ

У Міністерстві внутрішніх справ звинуватили Службу безпеки України в небажанні координувати дії.

Таким чином в МВС відповіли на звинувачення СБУ, щодо зірваної спецоперації.

Так, в МВС зазначили, що у понеділок, 4 березня було отримано повідомлення про те, що у світлу пору доби група невідомих осіб вчиняє незрозумілі підозрілі дії на даху будинку по вул. Білоруська, 26.

"На місце виїхав спочатку екіпаж патрульної поліції, а згодом слідчо-оперативна група, яка знайшла на даху та горищі підозрілу технічну апаратуру. Після обстеження її кінологами на предмет виявлення вибухівки, було прийнято рішення про її вилучення та додаткову перевірку в райвідділі поліції", - пояснили в МВС.

Згодом з’ясувалося, що було вилучено спеціальну технічну апаратуру для дистанційного аудіо-візуального контролю приміщення, "яка може використовуватись винятково суб’єктами оперативно-розшукової діяльності або ж приватними особами у протиправних цілях".

"На жаль, у МВС немає штатних посад чаклунів, мольфарів та екстрасенсів, які б завчасно повідомляли співробітників поліції про те, що у будинку за адресою: вул. Білоруська, 26, 4 березня СБУ проводить за ухвалою суду таємні негласні слідчо-розшукові дії із встановленням спеціальної технічної апаратури аудіо-візуального контролю", - йдеться у заяві.

В МВС зазначили, що з подивом дізналися з заяви СБУ, начебто спецслужба повідомляла поліцію про здійснення таємних оперативних заходів.

"Адже, відповідно до законодавства, про це мають право знати лише дотичні особи зі спеціальним допуском. У зв’язку із цим повідомляємо, що Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція України жодним чином не втручаються в роботу дружнього правоохоронного органу спеціального призначення", - заявили у міністерстві.

У МВС також порекомендували "колегам з СБУ" перевірити якість виконання своїми працівниками оперативних завдань із розміщення спеціальної апаратури аудіо-візуального контролю, "аби у майбутньому не допустити виявлення та фіксації таких робіт звичайними охоронцями чи іншими уважними спостерігачами просто з вікон сусідньої будівлі".

"Адже це може бути прямою загрозою національній безпеці держави, захист якої, відповідно до закону, забезпечує Служба безпеки України. А важливіше України та її безпеки немає нічого. Ми всі працюємо заради неї", - заявили в МВС.