RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вбивство немовляти: названі страшні причини, що штовхають матерів на нез'ясовне

Є цілий комплекс причин, який штовхає матерів на вбивство своїх новонароджених дітей.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомили вітчизняні експерти. До однієї з таких причин вони віднесли післяпологову депресію.

дже відразу після пологів жінка перебуває в нетиповому психоемоційному стані", - заявила урядова уповноважена з гендерної політики Катерина Левченко.

Експерти при цьому підкреслюють, що післяпологова депресія не є визначальним фактором при вчиненні таких злочинів, а думки про вбивство дитини зароджуються ще до її появи на світ.

"Якщо дитина, яка була зачата, спочатку була небажаною. Але мало того, що він був небажаним для матері, він може бути небажаним ще і для її оточення, яке не готове прийняти дитину разом з цією жінкою. Це соціально-психологічний фактор", - вважає віце-президент Всеукраїнської фундації "Захист прав дітей" Олексій Лазаренко.

Експерт Людмила Волинець підкреслила, що у дітей, народжених в результаті згвалтування, практично немає шансів стати коханими і бажаними.

"Кожна п'ята дитина в країні народжується без офіційно визначеного батька. У дитини є біологічний батько, але він не визнає і не реєструє себе таким. У підсумку, відсутність батька в багатьох ситуаціях загострює бажання жінки позбутися дитини", - додала вона.

Детально читайте в матеріалі "Апостроф" : Народила, задушила і викинула: як зупинити матерів-убивць в Україні.