RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

120 кг героїну на 10 млн євро: на Закарпатті викрили канал контрабанди в ЄС, відео

Служба безпеки України спільно з допомогою іноземних колег перекрила масштабний міжнародний канал контрабанди героїну в Європейський Союз.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Спецоперацію з викриття та ліквідації провела Служба безпеки України спільно з правоохоронними органами Румунії та Німеччини. Інформація про канал контрабанди героїну в європейські країни транзитом через територію України була отримана в рамках міжнародної взаємодії.

Відзначають, що один з активних учасників угруповання планував перемістити оптову партію героїну з облаштованих в прикордонних районах "транзитних баз" в Європу. Правоохоронці затримали наркокур'єра на Закарпатті напередодні його від'їзду в ЄС.

"Під час санкціонованих обшуків за місцями тимчасового зберігання наркотиків правоохоронці вилучили понад сто двадцять кілограм героїну. За цінами "чорного ринку" вартість виявленого "товару" складає майже десять мільйонів євро", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, спецоперація стала черговим етапом знешкодження транснаціонального наркотрафіку, організованого уродженцями однієї з країн Південно-Західної Азії.

Як повідомляв "Апостроф", ГПУ спільно з СБУ припинили діяльність тисячі наркоторговців, у яких вилучили зброю і мільйони доларів.