RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії лихач збив на смерть відомого вченого: фото

У Санкт-Петербурзі (Росія) в результаті наїзду автомобіля загинула вчена Ідея Кулікова.

Про це повідомляє ресурс "Експрес-Новости".

Трагедія сталася 15 квітня близько 20:00. На нерегульованому пішохідному переході машина марки BMW X6 M збила кандидата філологічних наук, доцента кафедри палеоазіатських мов, фольклору та літератури інституту народів Півночі РГПУ імені Герцена 77-річну Ідею Кулікову. Жінка переходила дорогу, але на неї наїхало авто, яке мчало на високій швидкості. Постраждала відлетіла на кілька метрів і померла на місці події.

Пізніше стало відомо, що іномаркою керував 32-річний бізнесмен Денис Бєлов, який очолює компанію з оптової торгівлі автозапчастинами. Відзначають, що дивлячись на його фото в соцмережах можна зробити висновок, що комерсант - великий шанувальник дорогих авто з навороченим тюнінгом.

"За попередньою інформацією, жінка похилого віку жила неподалік і якраз йшла додому з найближчого продуктового магазину. Намагаючись виправдатися, водій розповів, що його засліпило сонце і він просто не помітив пішохода. Нагадаємо, на годиннику імовірно була восьма вечора", - йдеться в повідомленні .

Ідея Кулікова в 1967 році закінчила відділення народів Півночі Ленінградського педагогічного інституту ім. А.І. Герцена і поїхала працювати вчителем початкових класів на свою малу батьківщину - на Чукотку. Одночасно викладала російську мову в місцевій вечірній школі. Потім закінчила аспірантуру ЛГПИ ім. А.І. Герцена на кафедрі мов, фольклору та літератури народів Півночі за фахом "мови народів СРСР (чукотська мова)". Під час навчання там вона встигала викладати на факультеті народів Крайньої Півночі.

Вона була провідним лексикологом по чукотської мови. Раніше ця область чукотського мовознавства спеціально не розроблялася. За свою багаторічну науково-педагогічну діяльність Кулікова була нагороджена почесною грамотою "Заслужений працівник освіти і науки" Міністерства освіти Російської Федерації.

Як повідомляв "Апостроф", 27 березня в Шевченківському районі Запоріжжя в страшній аварії загинув видатної спортсмен багаторазовий чемпіон України з кікбокінгу Олександр Власенко.