RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На Донбасі затриманий бойовик ЛНР, який мріяв про українську армію: відео

У Луганській області викрили бойовика так званої ЛНР, який втік звідти і вирішив піти на контрактну службу в українській армії.

Про це повідомляє начальник відділу зі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Луганській області Тетяна Погукай на своїй сторінці в Facebook.

34-річного жителя смт. Мілове затримали під час перевірки оперативної інформації співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області. Як з'ясувалося, навесні 2015 року він перебував у танковому батальйоні армії так званої ЛНР.

За словами затриманого, він відправився до Луганська на заробітки. По прибуттю на автовокзал познайомився з місцевим жителем, який за чаркою запропонував йому вступити в танковий підрозділ бойовиків. Погодившись на пропозицію, чоловік з новим другом вирушив до місцевого "військкомату", де йому видали зброю, форму, зарахували на посаду водія і направили до танкового батальйону в місті Брянка.

Через деякий час, коли підрозділ бойовика почали відправляти на передові позиції, він, злякавшись, покинув ряди НЗФ.

Згодом, повернувшись додому, чоловік вирішив піти на контрактну службу в українську армію, але завдяки оперативникам поліції, подальшу долю горе-воїна буде вирішувати не воєнком, а український суд.

Зараз чоловіка передали в Службу безпеки України, де він активно співпрацює з правоохоронцями.

Як повідомляв "Апостроф", на блокпосту "Петропавлівка" в Станично-Луганському районі поліція затримала 46-річного бойовика розвідувального взводу так званої ЛНР.