RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про смерть бойовика ЛНР, який погрожував "дійти до Львова"

Відомий бойовик так званої ЛНР, соратник "козачого отамана" Миколи Козіцина, Олег Сперелуп на прізвисько "Боцман" помер від зупинки серця 18 вересня.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомляє блогер Necro Mancer.

Блогер опублікував скріншоти сторінок в соціальних мережах, на яких родичі Сперелупа пишуть про його смерть.

Олега Сперелупа в 2014 році називали одним з лідерів так званої "Козачої гвардії", незаконних збройних формувань, які воювали на боці бойовиків на Донбасі. У своєму інтерв'ю одному з російських видань, відповідаючи на питання про цілі війни, бойовик обіцяв "дійти до Львова" і вбивати мирних українців.

"Ні-ні, ми до Львова дійдемо. Це наш реальний настрій. Мені доводилося бувати в багатьох місцях нашого Донбасу, де йдуть бойові дії. Я бачив і кров мирних жителів, і зруйновані будинки, і багато іншого. Я бував на заході України, бачив, як вони живуть, і готовий визнати, що своє життя вони влаштували культурніше нас, це так. Але це не люди. Фашисти відпочивають. Не визнаю я це все. Вони стріляють по наших містах, буде час, ми будемо стріляти по їх домівках", - говорив Сперелуп.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф" 16 вересня в Маріуполі в квартирі знайшли розстріляним бойовика Романа Джумаєва .