RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо ім'я чиновника "Укрзалізниці", що вкрав мільйони: фото

Служба безпеки України викрила колишнього чиновника одного з регіональних філій "Укрзалізниці" Олексія Кривопішина на розкраданні коштів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Чиновник заволодів понад 50 млн гривень. Він здавав в оренду майно акціонерного товариства за заниженою відсотковою ставкою.

"Колишній керівник одного з регіональних філій Укрзалізниці ініціював питання передачі в оренду майна акціонерного товариства за заниженою відсотковою ставкою. Він, зокрема, здав частину приміщень готелю "Експрес" в Шевченківському районі Києва. Дії екс-керівника призвели до завдання економічних збитків державі", - йдеться в повідомленні.

У відомстві не називають прізвище чиновника. Однак за даними видання "Українська правда", мова йде про екс-начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, якого звільнили ще у 2015 році.

Кривопішину оголосили підозру в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК.

Відзначають, що Кривопішин очолював філію "Укрзалізниці" майже 13 років з 2002 по 2015 рр. (Крім червня 2005 - січня 2006 року).

Олексій Кривопішин

Як повідомляв "Апостроф", департамент економічної та інформаційної безпеки "Укрзалізниці" виявив факт розкрадання 7 млн гривень колишнім керівником філії Центр управління промисловістю і передав матеріали правоохоронцям.