RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Число жертв пожежі в Одесі різко зросло: хто відповість за трагедію

Рятувальники в згорілому Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу продовжують пошукові роботи, а тим часом кількість жертв ще зросла. Двом підозрюваним у трагедії готується вручення підозри.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Станом на 9 грудня встановлено, що внаслідок пожежі загинули 12 осіб.

Нагадаємо, 4 грудня о 12:20 одна жінка померла в лікарні. 5 грудня о 17:40 тіло 1 людини виявили під час проведення пошукових робіт. 6 грудня о 15:30 під час розбору завалів виявлено тіла ще 2 загиблих. 7 грудня о 00:40 під час розбору завалів виявлено тіло 1 людини. О 16:30 під час розбору завалів виявлено тіла ще 2 чоловік. О 18:35 в лікарні від отриманих травм помер рятувальник. 8 грудня о 8:30 під час розбору завалів виявлено тіла 2 осіб. 9 грудня о 00:35 під час розбору завалів виявлено тіло 1 людини. О 05:15 під час розбору завалів виявлено тіло 1 людини.

Також від вогню постраждали 30 осіб, в лікарнях залишаються 9 людей.

За даними видання "Думська", глава Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін заявив, що в будівлі коледжу не було пожежної сигналізації.

Чечоткін запевняє, що рятувальники були забезпечені всім мінімально необхідним для ефективної рятувальної операції. Хоча також повідомив, що в Україні є проблема з пожежними драбинами, оскільки в країні їх просто не виробляють. В одеських рятувальників є три 30-метрові драбини і один 50-метровий підйомник.

Крім того, глава ДСНС розповів, що по всій країні є тільки 5 надувних рятувальних батутів, які використовують під час рятувальної операції. Однак за його словами, аналіз досвіду європейських країн показав, що ефективність таких батутів як засобів порятунку невисока.

Як пише прес-служба поліції, двом підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом пожежі в одеському коледжі готуються вручити підозру.

Як повідомляє ГУНП Одеської області, підозрювані будуть повідомлені після узгодження з прокуратурою Одеської області. В даний час органи досудового розслідування допитали понад 150 осіб, призначено більше двох десятків судових експертиз.

За словами політика Антона Геращенка, трагедія в Одесі пов'язана з тим, що в країні досі немає достатнього рівня відповідальності керівників за протипожежну безпеку. У зв'язку з цим Міністерство внутрішніх справ ініціює подання до Кабінету міністрів пакета законопроектів, спрямованих на підвищення такої відповідальності.

Читайте також матеріал "Апострофа": Задихалися в диму і молили про допомогу: що відомо про загиблих у страшній пожежі в Одесі, фото.