RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чим завершиться суд у справі МН17 в Гаазі: озвучено прогноз

Суд над обвинуваченими в катастрофі МН17 трьома громадянами РФ і одним громадянином України може завершитися коротким вердиктом - винні чи ні.

Як сказав "Апострофу" професор Борнмутського університету у Великобританії і польського Університету Леона Козмінського Крістофер Хартвелл, президента РФ або саму Росію винними не визнають, що дали зрозуміти судді під час відкриття процесу над чотирма обвинуваченими в Гаазі 9 березня.

"Я думаю, відсутність Цемаха в суді не буде проблемою, оскільки слухання проходять заочно. Це, звичайно, ускладнює судовий процес, оскільки підозрювані знаходяться в Росії під захистом Путіна. Маю думку, що якщо винесуть обвинувальний вердикт, усі четверо підозрюваних не будуть у безпеці ніде. У якийсь момент з ними можуть відбутися "нещасні випадки", які змусять їх замовкнути", - зазначив він.

За його словами, судді будуть чітко слідувати прописаним нормам законодавства.

"Тому вкрай малоймовірно, що Росія або її президент Володимир Путін будуть нести відповідальність за трагедію", - сказав він.

За словами вченого, найближчим часом не слід очікувати чогось, окрім короткого вердикту про те, що визнають обвинувачених винними.

Нагадаємо, що 9 березня в Нідерландах почалося судове засідання у справі про збитий над Донбасом у 2014 році малайзійський "Боїнг", який виконував рейс МН17. З його результатами можна ознайомитися за посиланням.