RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Бійня під Житомиром: озвучено результати важливих експертиз щодо стрілка

Експерти визнали осудним Анатолія Захаренка, який 22 травня розстріляв на ставку під Житомиром 7 осіб.

Про це повідомляє прес-служба поліції Житомирської області.

Підозрюваний у вбивствах зараз за рішенням суду перебуває під вартою. У цей час слідчі поліції отримали результати по двом десяткам перших важливих експертиз у кримінальному провадженні. Відзначають, що їх було призначено до двох сотень. Досудове розслідування триває.

"Згідно з довідкою лікаря-нарколога від 22.05.2020 року в крові підозрюваного алкоголю не виявлено. Крім цього, в рамках кримінального провадження було призначено комісійну судову психолого-психіатричну експертизу підозрюваному і в даний час отримано висновок експерта. Згідно з висновком фахівців підозрюваний міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними і зараз. За своїм психічним станом чоловік не вимагає застосування будь-яких примусових заходів медичного характеру", - розповів начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

За його словами, зараз слідчі працюють над кількома версіями для встановлення об'єктивних причин конфлікту.

Решта експертизи досить складна у виконанні й вимагає більше часу - більше двох місяців. Планують продовження термінів попереднього розслідування і відповідно продовження термінів запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою підозрюваного.

Нагадаємо, що Анатолій Захаренко вже відбував покарання за вчинення тяжкого злочину і неодноразово поводився агресивно.

А в сім'ї підозрюваного раніше вже сталася трагедія з вогнепальною зброєю - від пострілу з рушниці загинула дитина.

Детальніше про трагедію на ставку читайте в матеріалі "Апострофа": Масовий розстріл в Житомирській області: всі подробиці резонансного НП.