RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Саша, тобі пора тікати: в Білорусі почали виступати проти Лукашенка, фото

У Білорусі громадяни та навіть представники державних силових структур почали виступати в соцмережах проти президента Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на білоруське видання "Наша нива".

Соцмережі з обуренням відреагували на затримання мирних громадян 18-21 червня та на суди по всій країні. Силовиків, які показали обличчя під час жорстких затримань, миттєво ідентифікували.

Щоб підтримати в очах суспільства довіру до правоохоронних інститутів, в соцмережах стихійно почали з'являтися напіванонімні свідоцтва того, що не всі люди в погонах готові виконувати подібні накази.

Це проявляється в такий спосіб: провідним політичним блогерам через форму зворотного зв'язку почали приходити фото в формі, або службові посвідчення, або інший ідентифікатор приналежності до силової структури. До всього цього додається політична ремарка під тегом #пагонипобач.

При цьому напис "97%" - це політичний гумор, який символізує результати інтернет-голосувань про підтримку Лукашенка, в яких він набирав 3%. Відповідно, люди зараховують себе до решти 97%.

У соцмережах вже десятки подібних публікацій. Не всім їм можна довіряти, але дещо виглядає правдоподібним.

До флешмобу приєдналися представники майже всіх силових структур: КДБ Білорусі, армії, Слідчого комітету, прокуратури, різних підрозділів МВС.

У деяких силових структурах служби внутрішньої безпеки перевіряють співробітників на причетність до флешмобу.

У деяких службах перевіряли мобільні телефони в надії знайти що-небудь ідеологічно "заборонене" на кшталт чатів в месенджерах з політичними блогерами.

Ті, хто відмовляється показати телефон, потрапляють під підозру.

Щогодини в соціальних мережах з'являються все нові фото, а до флешмобу приєднуються працівники інших державних установ - від медиків до журналістів.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Мінську пройшла масштабна акція противників президента Олександра Лукашенка.