RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Київська поліція розкрила підкуп виборців: скільки платили за голос

У Борисполі Київської області правоохоронці викрили організатора мережі підкупу виборців - 27-річний молодий чоловік за допомогою інших осіб збирав особисті дані місцевих жителів, яким пропонували 500 гривень за відданий за потрібного кандидата голос.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.

Молодий чоловік організував схему, залучивши до своєї злочинної діяльності інших осіб. Посібники допомагали йому збирати особисті дані місцевих жителів, які за 500 гривень грошової винагороди в день виборів пообіцяли проголосувати за певного кандидата.

В автомобілі зловмисника і за місцем його проживання працівники Бориспільського відділу поліції під час проведення обшуку виявили та вилучили гроші, нотатки, блокноти з прізвищами осіб, які мали проголосувати на користь одного з кандидатів, листівки політичної партії, інструкції для голосування та інші речові докази.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру жителю Борисполя за ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує ув’язнення до семи років.

Як повідомляв "Апостроф", в переддень дня тиші перед місцевими виборами в Україні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підбив підсумки передвиборчої кампанії в країні на предмет правопорушень виборчого законодавства.