RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Скандал із закупівлею снарядів для ЗСУ: з'явилася реакція Міноборони

У Міністерстві оборони відповіли на звинувачення в тому, що чиновники відомства закупили в Європі списані радянські боєприпаси 35-річної давності.

У прес-службі відомства запевнили, що боєприпаси для протитанкової гармати МТ-12 "Рапіра" були придбані за низькою ціною і мають належну якість.

"Міністерство оборони закупило снаряди УОФ12 до МТ-12 "Рапіра" за найнижчою ціною і як фактично нові боєприпаси з запасом ресурсу не менше 10 років зберігання", - йдеться в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що боєприпаси пройшли ремонт в 2020 році з поділом всіх елементів з заміною всіх порохів і складових і укомплектовані детонаторами 2019-2020 років виготовлення.

Також в Мінобоони уточнили, що вартість придбаних боєприпасів на 35% менше альтернативних пропозицій і склала близько 27 тисяч грн за одиницю.

Крім того, там додали, що продукція поставлялася не з Болгарії, як пишуть ЗМІ, а з Чехії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше посадові особи Командування Медичних сил Збройних сил України закупили непридатні для використання апарати штучної вентиляції легенів на загальну суму 11 мільйонів гривень.