RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Києві накрили мережу криптообмінників: фінансували провокації на День Незалежності

Після того, як СБУ ліквідувала агентурну мережу "ЛНР" і запобігла серії терактів на підконтрольних територіях України, стало відомо, що спецслужба заблокувала мережу підпільних криптообменників у Києві. Через них щомісяця проводили 30 млн грн, при цьому частина грошей йшла на фінансування провокацій до Дня Незалежності України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Ці криптообмінники проводили анонімні платежі і системно виводили та переводили в готівку тіньові кошти. Послугами цих онлайн-обмінників користувалися фізособи, які отримували кошти із заборонених в Україні електронних гаманців країни-агресора, наприклад, "Яндекс.Деньги", Qiwi, Webmoney та інших.

Фото: ssu.gov.ua

Як виявилося, організатори масових акцій протесту напередодні Дня Незалежності через цю мережу отримували фінансування для оплати послуг провокаторів.

Фото: ssu.gov.ua

СБУ провела 5 обшуків за місцями функціонування "офісів" в Печерському, Шевченківському та Солом'янському районах столиці. Було вилучено:

  • комп'ютери і серверне обладнання;
  • мобільні термінали;
  • печатки й установчі документи фіктивних підприємств, задіяних у схемі виведення коштів;
  • валюти на 1 млн грн.

Фото: ssu.gov.ua

Розпочато кримінальне провадження за ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) і ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що днями в Одесі СБУ накрила масштабний "конверт": де відмили 600 млн гривень.