RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Біг від окупантів із кулею в серці: в Україні дивом врятували життя 20-річному військовому, фото

Українському захиснику Володимиру Гордієнку, який був у полоні російських окупантів та втік від них, у лікарні "Феофанія" витягли кулю із серця, не зупиняючи його.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України у Facebook.

Так, 20-річний військовий пережив тортури від окупантів, але йому вдалося втекти на машині від них разом із побратимом. Під час втечі їхнє авто обстріляли і куля потрапила у серце захисника. Він дійшов лісом до своїх товаришів по службі.

Фото: facebook.com/moz.uk

Першу лікарську допомогу йому надали в Малині та направили до Житомирської обласної лікарні. Там встановили, що молодий чоловік має сторонній предмет в стінці лівого шлуночка, що за півтора міліметра від порожнини серця. Тому його направили до Центру інноваційної кардіохірургії на базі лікарні "Феофанія".

Фото: facebook.com/moz.uk

"Таке поранення могло призвести до наскрізного отвору у серці, або ж уламок міг мігрувати та спровокувати інсульт чи втрату кінцівки. Складна операція тривала 5 годин та пройшла успішно. Лікарі оперували на працюючому серці за допомогою спеціальних стабілізаторів. За декілька годин після оперативного втручання Володимир вже розмовляв, а на наступний день – ходив", – кажуть у МОЗ.

Гордієнка виписали з лікарні напередодні його дня народження. Наразі він тримає зв'язок із своїми лікарями.

Фото: facebook.com/moz.uk

"МОЗ дякує кожному медичному працівнику України, який за сьогоднішніх реалій продовжує рятувати життя. Ви – надійний тил, ви – янголи-охоронці життя, ви – наша міць та стійкість", - йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/moz.ukr

Раніше в мережі опублікували неймовірну історію порятунку українського танкіста – він проповз 6 кілометрів із перебитими ногами, ховаючись від ворожих військ, тоді як його побратими вважали солдата загиблим.