RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Ви тут тримаєтеся, всього доброго": як по окупантах б'є втеча командування з Херсона

Через можливий контрнаступ ЗСУ на Херсонщину задля відвоювання власних територій, значна частина командування ЗС РФ виїхала з міста - такий вчинок суттєво демотивує тих росіян, які залишаються на окупованих територіях.

Про це в ефірі на Апостроф TV заявив асоційований експерт програми реформування правоохоронної та судової систем Українського інституту майбутнього, співробітник СБУ 2004 - 2015 рр. Іван Ступак.

Він зазначив, що українські захисники змінили тактику на півдні України, ось-ось має запрацювати ленд-ліз, а Пентагон оцінив дії і рішення ЗСУ на 12 балів по10-бальній системі.

При цьому, Ступак зауважив, що надходження зброї не означає, що контрнаступ відбудеться уже наступного дня, але йде активна підготовка до цього.

"Зброю чекаємо, коли вона буде – буде контрнаступ. Але це не означає, що якщо 1 жовтня отримаємо зброю, то 2 буде контрнаступ. Треба дати ЗСУ зробити свою справу. Вони знають де і як краще", - наголосив експерт.

Він також додав, що попри відмінну роботу ЗСУ на півдні України, російських окупантів не варто недооцінювати.

"У них "довга" армія, є чим стріляти, є "м'ясо", яке кидають в бій. Росіяни підготувалися, і перекинули боєздатні частини на південь, бо побачили де може бути контрнаступ. Але окупаційні штаби відтяглися з Херсону – це гарний знак", - резюмував Ступак.

Раніше ми писали, що російські окупанти посилили репресії проти мирного населення захопленого Херсона, вони викрадають людей у пошуках партизанів та активізували фільтраційні заходи на блокпостах.