RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Ще одна успішна операція ГУР: українські спецпризначенці атакували податкову систему Росії

Кіберпідрозділи ГУР Міноборони України розповіли про здійснення чергової успішної спецоперації на території країни-агресора – вони атакували податкову систему Росії.

Про це йдеться на сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Під час спецоперації воєнним розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів фєдєральной налоґовой служби (фнс рф), а далі ― у понад 2300 її регіональних серверів по всій росії, а також на території тимчасово окупованого Криму", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок вчинених дій усі сервери були "заражені" шкідливим програмним забезпеченням. Окрім цього, за такою ж схемою атакували російську ІТ-компанію "Office.ed-it.ru", яка обслуговувала фнс рф.

Читайте також: Цивільна авіація в РФ - на межі колапсу: ГУР розкрило результати спецоперації

"У результаті двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи рф ― знищена уся база даних та її резервні копії (backup). Зв’язок між центральним офісом у москві та 2300 російськими територіальними управліннями ― паралізований, як і між фнс рф та Office.ed-it.ru, що була для податкової дата-центром (банком даних).", - наголошують у ГУР.

Фактично, українські спецпризначенці, повністю знищили інфраструктуру одного із основних держорганів Росії та численних супутніх даних податкової за великий часовий період. При цьому інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї Росії тепер знаходиться у руках української воєнної розвідки.

Відомо, що уже чотири дні росіяни намагаються відновити роботу податкових, проте, за оцінками фахівців, це станеться не раніше, ніж за місяць і не в повному обсязі.

Раніше ми писали, що у вересні США ввели санкції проти російських олігархів, посадовців та компаній, що мають стосунок до військово-промислового комплексу країни-агресора та сприяють війні проти України.

  • Вас також може зацікавити:

Ну що, навоювалися? Євросоюз ввів безпрецедентні заходи проти росіян

ЄС, США, Канада та Велика Британія ввели нові санкції проти РФ: у списках Кіркоров і Харатьян

У санкціях є лазівки: як Росія використовує західні технології для створення крилатих ракет