RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Росія запустила майже 40 "шахедів" і атакувала на кількох напрямках

Російська армія продовжує атакувати на Авдіївському напрямку, а також у районі Куп'янська, Лимана, Бахмута, Мар'їнки, Роботино та Кринок.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Не відстають від ЗСУ: окупанти використовують дрони на полі бою

"Протягом минулої доби відбулося 86 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 74 авіаційних удари, здійснив 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 37 БпЛА типу Shahed. Силами та засобами протиповітряної оборони України 33 цих ударних БпЛА було знищено", - йдеться у повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку сили оборони відобразили 2 атаки супротивника в районах населених пунктів Петропавлівка, Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбиті 12 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка Донецької області та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито 2 атаки противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія", на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбиті 25 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоне, Первомайське, Невельське Донецької області.

У Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога у районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Перемога, Новомихайлівка, де ворог 30 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку силами оборони відбито 1 атаку противника в районі Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСГВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відображення штурмів окупаційних військ. Попри значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій. Так, минулої доби противник здійснив 4 безуспішних штурму позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу, 2 засобах протиповітряної оборони, 1 станції радіоелектронної боротьби та 1 складу пально-мастильних матеріалів противника", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ISW дали прогноз, коли Україна зможе перехопити ініціативу на полі бою.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки чоловіків в Україні готові зараз воювати: інфографіка

Ворог намагається проламати оборону ЗСУ і несе колосальні втрати: що відбувається на Запорізькому напрямку

Окупанти намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ на Бахмутському напрямку: звіт ISW