RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Ілля Пономарьов вперше розповів про кілера, якого до нього підіслали

Перший замах на російського опозиціонера Іллю Пономарьова здійснив кілер, який потім влаштував замах на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву, які воювали у добровольчому батальйоні "Київ-2".

Про це політик розповів у інтерв'ю "Апострофу".

Пономарьов розповів, що крім теперішньої атаки на будинок під Києвом, було ще дві спроби замаху на нього.

Вперше кілер намагався його вбити у 2016 чи 2017 році.

"Це була та людина, яка потім робила замах на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву. У їхньому варіанті він називався Алексом Вернером, а в моєму випадку – Алексом Бергером. Але в мене виявилася інтуїція розвинена досить добре. І тому не вдалося довести до кінця задумане. І лише потім я дізнався, побачивши фотографію після замаху на Окуєву. Його ж тоді Аміна підстрелила. І я подумав - "о, наш старий знайомий". Потім його обміняли до Росії", - розповів політик.

Фото паспорта кілера, який вбив Окуєву

Пономарьов розповів про зустріч з чоловіком, якому замовили його вбивство.

"Я сидів у готелі на діловій зустрічі. Підходить чувак, добре одягнений, із таким західноєвропейським акцентом. Каже: "О, ми з вами зустрічалися в Росії, у Сколковому. Ви мене, мабуть, не пам'ятаєте. А я зараз радник у адміністрації президента". Показує візитку, що він нібито радник Бориса Ложкіна (глава адміністрації президента за Петра Порошенка, - Апостроф).

Каже, мовляв, я займаюсь різними проектами, давайте зустрінемося, поговоримо. Ну, одного разу зустрілися. Поговорили. Мені він здався шахраєм, і тому я з нього "зрулив". А він намагався мені призначити ще одну зустріч", - розповів політик.

Нагадаємо, у 2020 році підозру в організації вбивства Аміни Окуєвої було пред'явлено 44-річному вихідцю з Чечні Салаху Хумаїдову.

Раніше з'явилось фото Пономарьова з пораненнями внаслідок удару дрона.