RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

NASA розповіло про важливу "вселенську" знахідку в сузір'ї Лебедя: відео

Вчені з обсерваторії SOFIA виявили в туманності в сузір'ї Лебедя іон гідриду гелію (HeH+), який утворився у Всесвіті через деякий час після Великого вибуху.

Про це пише прес-служба Аерокосмічного управління США.

У NASA зазначають, що іон гідриду гелію є однією з найпоширеніших молекул на Землі, проте за межами планети її знаходити поки не вдавалося, що ставило під сумнів теорію про Великий вибух.

Теорія говорить, що більше 13 млрд років тому Всесвіт складався з найпростіших одноатомних елементів, а утворення перших молекул сталося через 100 000 років після точки відліку. Тоді температура Всесвіту впала до 4000 градусів за Кельвіном, утворилися атоми водню, гелію і літію. Після цього гелій з'єднався з іонізованим воднем і утворилися молекули іонізованого гідриду гелію. З цього моменту до появи зірок залишалося не менше 100 млн років.

Дослідники уточнили, що виявили частинки в 3000 світлових років від Землі за "відбитками" - специфічним випромінюванням. Раніше тут же виявили сліди телуру.

"Це відкриття підтверджує ключову частину нашого базового розуміння ранніх етапів утворення Всесвіту і того, як за мільярди років в ній утворилися складні хімічні сполуки", - уточнили в NASA.

Як повідомляв "Апостроф", 17 квітня в США пройшов запуск ракети-носія Antares, деталі до якої розроблялися в Українї.