RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Автозапуск двигуна авто має плюси та мінуси: що потрібно знати

Автозапуск двигуна став зручною можливістю запускати двигун дистанційно, проте така функція має і побічні ефекти, які псують машину.

Про плюси та мінуси автозапуску розповіли експерти "Авто24".

Автозапуск можна включати через телефон або брелок, за внутрішнім таймером, датчиком температури двигуна або салону. Це допомагає заздалегідь прогрівати чи охолоджувати машину.

Тим, хто хоче встановити собі цю систему, необхідно спочатку розуміти, що на це діють підвищені вимоги безпеки. Автозапуск стає джерелом підвищеної небезпеки, оскільки функціонує без безпосереднього нагляду водія. Бажано, щоб автозапуск встановлював спеціаліст, тому що важливо, щоб після включення цієї системи авто не поїхало безконтрольно.

Варто подбати також про додаткову систему проти зломщиків, тому що машина з працюючим мотором усередині без водія - "ласий шматочок" для автовикрадачів.

Мінуси автозапуску двигуна

  1. Додатковий пролом у захисті авто від автовикрадачів, особливо, якщо модель машини популярна серед злодіїв і не має додаткової системи безпеки від них.
  2. Страховка авто буде дорожчою через підвищену небезпеку.
  3. Багаторазовий старт двигуна без подальшого старту розряджає акумулятор.
  4. Підвищена небезпека серйозної поломки, тому що водій може вчасно не помітити під час роботи двигуна на відстані системи, що вийшли з ладу.
  5. Якщо морозною зимою машину багаторазово і короткочасно заводити, то вихлопна система може забитися льодом від конденсату.
  6. У старому авто більше ризик, що може відмовити, коли двигун дистанційно включений.
  7. Установка проводиться, в основному, лише кваліфікованими фахівцями, оскільки є безліч ризиків поломок або несправностей у найнесподіваніших місцях машини.

Плюси автозапуску двигуна

  1. Можливість прогрівати або охолоджувати авто дистанційно, сідаючи у вже комфортний для їзди салон.
  2. Додатковий комфорт.
  3. Ранковий старт двигуна за будь-якого рівня морозу.

Раніше ми писали,що ще потрібно прогрівати в авто взимку.