RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Безкоштовне розмитнення "все": українці у відчаї кидають авто на кордоні

В Україні з 1 липня скасували безкоштовне розмитнення автомобілів на європейських номерах, а на пунктах пропуску у чергах залишилися сотні обурених водіїв. У деяких здавали нерви і вони залишали просто неба нерозмитнені авто.

Про ситуацію на західному кордоні інформує "ТСН".

Так, у Львівській області з боку Польщі таких налічувалося тисячі водіїв, які намагалися встигнути до повернення мита. Там були сутички і штовханина, а багатьох із черг під спекотним сонцем забирали "швидкі", дехто навіть помер.

"На кордонах просто жах, люди мруть, в нашій колійці вмер чоловік, на Словакії, я дві доби стояла там", - розповіла очевидиця.

На митниці заявляють, що зробили все, що було у їхніх силах, працювали до опівночі для того, щоб розвантажити черги. За день вдалося оформити удвічі більше автомобілів, ніж звичайно, однак сотні не встигли.

"Вони перетнули кордон і, здається, встигли заїхати до України, але законодавством передбачено, має бути подана додаткова митна декларація, намагаємося вести роз’яснювальну роботу", - зазначають там.

Наразі ситуація із чергами значно легша: на чотирьох пунктах пропуску у Львівській області по сотні, на решті двох - нема черг. Дехто, хто залишився в черзі, збирається платити мито за авто, кажуть брокери. Проте більшість - залишила у Польщі через нестачу грошей на розмитнення. Навіть залишають машини поміж будинками, щоб не платити за паркінг.

Із початку квітня лише на львівських пунктах перетину було оформлено близько 50 тисяч машин.

Нагадаємо, через скасування "нульового" розмитнення в Україні подорожчають авто на внутрішньому ринку.