RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Водіям на замітку: 10 правил безпечного водіння в умовах війни

Йде вже 170-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, автоексперти дали поради щодо безпечного водіння водіям з прифронтових районів.

Про це пише "Автоцентр".

1. Максимально зосередьте увагу на дорозі. Важливо тримати в полі зору не тільки проїжджу частину перед авто, а й ззаду, ліворуч і праворуч від автомобілів.

2. Потрібно контролювати область попереду автомобіля. Це дозволить якомога раніше помічати небезпеку на дорозі та уникати її.

3. Не вмикати музику в авто. Потрібно максимально використовувати слух для "сканування" навколишнього простору: відкрити вікна, щоб чути повітряні тривоги, сигнали спецтехніки та "прильоти" бомб або ракет.

4. Необов'язковість правил пріоритетності проїзду перехресть. На перехрестях тепер не має значення - стоїть у вас знак головної дороги або горить зелене світло. У прифронтових містах автомобілів небагато, військові та спецтранспорт звикли, що вони можуть безперешкодно рухатися у потрібному напрямку і навіть якщо у мирний час у вас має бути пріоритет, зараз краще поступитися дорогою.

5. Поступатися дорогою спецтранспорту. Йдеться не лише про медиків, ДСНС та поліцію, але також і військових, у яких далеко не завжди є маячки.

6. Доукомплектувати авто засобами надання першої допомоги для людей та автомобілів. У воєнний час вміст аптечки має бути повноцінним. Також потрібно возити із собою повний набір інструментів.

7. Розрахунок маршруту з міркувань безпеки, а не економії палива. Потрібно прагнути не виїжджати на дороги, що проходять уздовж лінії фронту або ті, поряд з якими нещодавно були обстріли.

8. Завжди тримати в голові, де можна сховатися під час руху на автомобілі. Це може бути станції метро, чи підземні переходи.

9. Завжди виїжджати із повним баком бензину. Ситуація з паливом у прифронтових районах може бути непередбачуваною.

10. Звертати увагу на бетонні блоки та блокпости на дорозі. Особливо небезпечними є такі споруди вночі на незнайомих дорогах.

Раніше "Апостроф" розповідав про нові правила встановлення номерів на авто: що змінилося і які ціни.