RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Можна заощадити на ремонті та паливі: як правильно підготувати авто до зими – 12 кроків

Уже зараз варто почати готувати автомобіль до зими, аби запобігти поломкам чи аваріям, а також заощадити гроші на майбутньому ремонті та бензині.

На сайті Living on the Cheap опублікували 12 порад, як підготувати авто до різкого похолодання й ожеледиці.

Перевірка налаштувань

Холодна погода посилює вже наявні проблеми авто, тому слід переглянути посібник користувача вашого автомобіля і налаштувати деякі функції.

Читайте також: Є обмеження: що треба знати про терміни та умови зберігання бензину та дизеля в каністрах

Заміна рідини

Замініть рідину гальмівної системи, рідину для охолодження, трансмісійну рідину, рідину для гідропідсилювача керма, для омивача та для диференціалу підвіски.

Заміна масла й масляних фільтрів

Регулярна заміна масла апобігає перегріву та накопиченню бруду, а також сприяє економії палива та зменшує ймовірність поломки двигуна. Якщо ваше масло замерзає, то треба використовувати спецаільне для низьких температур або купити електричну ковдру для масляної системи авто.

Перевірка гальмівної системи

Краще аби ви сперше перевірили гальма, аніж лід і сніг. Спочатку треба перевірити гальма, гальмівну рідину, потім за потреби замінити гальмівні колодки. І не завадить попросити механіка перевірити екстрене гальмо.

Перевірка акумулятора

Необхідно восени проводити перевірку роботи акумулятора й системи заряджання. Крім того, варто почистити акумулятор за допомогою дротяної щітки.

Перевірка нагрівача й розморожувача

Перевірте нагрівач і розморожувач восени, перш ніж вони вам знадобляться, щоб визначити, чи вони працюють належним чином.

Заміна щіток склоочисника

Як правило, щітки склоочисника слід міняти кожні шість місяців, оскільки вони зношуються, а стара гума залишає плями на склі.

Перевірка фар

Взимку дні короткі, тому справність фар відіграє важливу роль. За необхідності їх варто очистити спеціальними засобами, щоб уникнути подряпин.

Підготовка автомобільних шин

У жодному разі не варто нехтувати "перевзуванням" автомобіля на зимові шини.

Повний бензобак

Бак для палива повинен бути щонайменше наполовину заповненим, аби зменшити ймовірність утворення вологи в газопроводах і можливого замерзання. До того ж взимку можуть статися непердбачувані ситуаціх, у яких наявність достатньої кількості бензину буде при нагоді.

Перевірка вихлопної системи

Варто перевірити авто на наявність витоків чадного газу, який може бути особливо небезпечним під час водіння в холодну погоду із закритими вікнами.

Підготовка до неочікуваних ситуацій

Взимку водії можуть застрягти в авто на кілька годин, якщо вони потрапити в заметіль чи їх винесло з крижаної дороги в безлюдне місце. Для таких ситуаціях завжди треба мати скребок для льоду та щітку для снігу, з’єднувальні кабелі або стрибковий стартер, який працює на різних пристроях, ліхтарик, світлові сигнали, ковдра, додатковий теплий одяг, свічки/сірники, бутильована вода, сухі закуски та ліки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, у яких країнах українців змусять "перевзувати" авто.