RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Як часто треба робити розвал/сходження, навіть якщо їздиш дуже акуратно: відповідь експерта

Одна з найпопулярніших послуг в автосервісі – регулювання розвалу-сходження коліс. Особливо актуальною ця процедура є в міжсезоння, коли необхідно замінити комплект коліс на той, який відповідає вимогам нової пори року.

Як часто необхідно це робити, якщо водій їздить акуратно розповів начальник відділу оригінального сервісу корпорації "УкрАВТО" Олександр Чаленко.

За його словами, навіть найбільш обережні водії повинні регулярно робити перевірку кутів установки коліс, адже підвіска автомобіля є досить складною конструкцією, розрахованою на великі навантаження як при подоланні перешкод, так і при проходженні поворотів, гальмуванні, наборі швидкості тощо.

Читайте також: Яке навантаження для двигуна авто корисне навесні: названі оптимальні оберти

"Багато факторів мають прямий вплив на елементи підвіски через колеса. І саме вони страждають насамперед при порушенні розвал/сходження. Тому я рекомендую перевіряти кути щонайменше кожні 10-15 тис. км і 25-30 – максимум. А якщо ви потрапили у велику яму і, як кажуть, "аж підвіску пробило", то не відкладайте візит до фахівців", - порадив автоексперт.

Окрім цього, "балансувати" обов'язково, коли автовласник міняє колеса, поперемінно встановлюючи на одні й ті самі диски зимову та літню гуму.

"Якщо ж у вас є два повні комплекти коліс – зимових та літніх, то все залежить від обставин. Так, автовиробники рекомендують балансувати колеса після пробігу від 10 тис. до 15 тис. км. Якщо ви за сезон проїжджаєте менше, балансування робити необов’язково. Але якщо відчувається биття рульового колеса або колеса задньої осі, це може бути ознакою необхідності балансування коліс", - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше ми описували лайфхак з виготовлення освіжувача повітря для автомобіля.

  • Вас може зацікавити:

Як очистити колісні диски від нальоту: поради досвідчених водіїв

Як підготувати "залізного коня" до весни: поради водіям

Як не допустити смуг на лобовому склі авто: лайфхаки досвідчених водіїв