RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Артисти продовжують "запалювати" під Кабміном: чого вони вимагають від влади

У четвер, 3 вересня, Всеукраїнська профспілка працівників музичної індустрії протестує під Кабінетом Міністрів України проти рішень уряду про часткову заборону на проведення концертів організаторами, у яких відповідний КВЕД не є основним.

Дані обмеження прийняті в цілях боротьби з пандемією COVID-19. Про це повідомляють організатори акції на своїй сторінці в Facebook.

З початку ослаблення карантину представники сфери розваг і харчування побоюються, що їх скоро закриють. За словами учасників акції, подібні заборони можуть призвести не тільки до масових звільнень, втрат прибутку, але це і удар по економіці країни.

Цього разу учасники мітингу виступають з гаслом "НасНеЧують" і закликають представників влади звернути на цю проблему увагу і висувають такі вимоги:

1. Ні - дискримінації частини концертних організаторів за ознакою основного КВЕД-а під приводом боротьби з пандемією COVID-19. Підпункт 3 пункту 11 Постанови КМУ номер 641 від 22.07.2020 має бути скасований, ніж буде скасовано заборону концертів для СПД з не основним "концертним" КВЕД-ом.

2. Ні - встановлення державних компенсацій за ознакою основного КВЕД-а. Український культурний фонд повинен переглянути Інструкцію для заявників на отримання інституційної допомоги і тим самим дозволити СПД з не основним КВЕД-ом також отримувати допомогу. Держава повинна забезпечити рівні умови в галузі;

3. Прем'єр-міністр України повинен створити робочу групу за участю представників музичної індустрії з одного боку і МОЗ, Мінкультури і МВС з іншого для спільної розробки програми виходу з кризи. В тому числі, для справедливої виплати компенсацій у разі введення обмежень.

В акції під стінами Кабміну взяли участь співачки Alyona Alyona, Аліна Паш та Оля Полякова.

Нагадаємо, це вже не перша акція проти "коронавірусних" обмежень. 1 вересня 2020 року з гаслом "Рятуємо Event & HoReCa в Україні" зібралася молодь у Кабміну з мирним мітингом проти заборони діяльності сфери розваг і харчування, а також дій уряду у вигляді постанов, які обмежують права і свободу громадян, гарантованих Конституцією України, в рамках продовження адаптивного карантину.