RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Я ж мати: соцмережі підірвало відео з жінкою, яка напала на поліцейських в центрі Києва

У мережі користувачів обурила ситуація за участю поліції і сім'ї з дитиною, де мати напала на правоохоронців.

Відео опублікував екс-керівник районного управління поліції Києва Денис Ярославський на своїй сторінці в Facebook.

Інцидент стався в центрі Києва біля Бессарабської площі. За словами Ярославського, даний запис йому надіслали учасники конфлікту - сім'я з дитиною. Вони написали, що патрульні зупинили якусь машину і почали розмовляти з водієм на підвищених тонах. Ззаду в авто їхала вони - чоловік, дружина і дитина - та зупинилися, щоб допомогти.

"Після того як дружина вирішила зняти на відео конфліктну ситуацію, патрульні переключили свою увагу на неї, забувши про зупинене ними раніше авто. Все закінчилося затриманням жінки, її чоловіка і залишеною на 5 годин в машині дитиною", - пише екс-керівник районного управління поліції.

Він зазначив, що в прокуратурі цю ситуацію внесли в ЕРДР і зняли побої.

"Товариші патрульні, будьте стриманішими! І судячи по відео, вас кілька разів поспіль можна було роззброїти і залишити пристебнутими один до одного, вашими ж наручниками", - підкреслив Ярославський.

Але в той же час командир батальйону київської патрульної поліції Євген Зборовський пояснив інцидент і написав, що поведінка жінки щодо патрульних була грубою. А опубліковане відео обрізане і не передає суті конфлікту.

За його даними, екіпаж поліції рухався по вузькій вулиці між ТЦ "Арена Сіті" і Басарабським ринком. Там вони помітили автомобіль марки BMW, який був припаркований другим рядом й затримував рух вулицею. Поліцейські відреагували на порушення водієм правил дорожнього руху і почали з ним розмову. У цей час з'явилася героїня відео з чоловіком, які почали заважати роботі поліції, захищаючи порушника.

"На прохання відійти на тротуар не реагують і в результаті жінка, не контролюючи свою агресію при черговій спробі повернути її на тротуар, з криками і нецензурною лайкою (так, на очах у своєї дитини, на вигляд 10-12 років) розцарапала патрульній обличчя та залишила садна на руках. На це патрульні також зобов'язані реагувати і мають всі підстави для затримання. Саме при законному затриманні, коли жінка розуміє, що переборщила і починає плакати, включається обрізане відео, викладене автором", - написав Зборівський.

Він також підкреслив, що запис не відображає картини подій абсолютно. Але це записала камера патрульних на їх формі. Даний інцидент розглядають, запис вилучено, а тілесні ушкодження зафіксовані. Запобіжний захід обере суд.

"Патрульних можна знімати на відео. Порушувати закони не можна. Бити патрульних не можна. Робіть висновки маючи повну інформацію, а не по обрізаному вирваному з контексту відео", - написав командир батальйону київської патрульної поліції.

Користувачі в мережі почали також обговорювати цю тему і поведінку жінки.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві двоє чоловіків в нетверезому стані почали трощити чужі авто, після чого накинулися з кулаками на поліцію.