RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Давно пора: в київському метро з'явиться послуга, необхідна кожному

У київському метро при будівництві нових станцій обов'язково будуть вноситися в проект громадські туалети.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Пов'язано це з тим, що з 1 вересня в Україні вступають в силу нові норми. Будівельники тепер зобов'язані встановлювати громадські туалети на нових станціях і на тих, які планують реконструювати.

Старі станції метро залишаться як і раніше без туалетів. Вбиральні планують облаштовувати в вестибюлях станцій: на вході і виході з них.

"Вони також повинні бути доступні для всіх груп населення і враховувати потреби людей з інвалідністю та інших маломобільних груп", - заявив заступник міністра Лев Парцхаладзе.

У складних умовах при реконструкції станції можливо влаштовувати санвузли в суміщених підземних переходах поза шляхів евакуації або поруч зі станцією на вулиці. У таких випадках, згідно з новими будівельними нормами, санвузли повинні мати окрему від метро систему побутової каналізації.

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні набули чинності норми, згідно з якими в усіх нових і реконструйованих великих супермаркетах торговою площею 2500 квадратних метрів і більше повинні обов'язково з'явитися туалети для відвідувачів. Вбиральні будуть окремо для чоловіків, для жінок і для маломобільних груп населення.

Раніше в київському метрополітені заявили, що планують відмовитися не тільки від жетонів, але і від "зелених" карток метро.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали сумне фото однієї з центральних станцій київського метро в годину пік.