RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Києві розгорається новий скандал через сквер Небесної сотні: опубліковано документ

Компанія-забудовник подала позов про перегляд рішення, яким землю скверу Небесної сотні в Києві повернули у власність держави.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook радник мера Києва Володимира Бондаренко.

"Афілійована з низкою колишніх депутатів Київради компанія подала заяву про перегляд судового рішення, яким сквер повернули місту, у зв'язку з нововиявленими обставинами", - повідомив він в соцмережі.

Як відомо, мова йде про компанія "GPP Developers Ltd", яку пов'язують з екс-нардепом, братом екс-зятя мера Києва Леоніда Черновецького Олександром Супруненком.

За словами радника мера, нововиявленою обставиною заявники вважають неправильно проведену експертизу про приналежність земельної ділянки до земель історико-культурного призначення. В "GPP Developers Ltd" вважають, що експерт нібито користувався не тієї картою "Кордонів пам'ятника національного значення "Культурний шар міста Ярослава".

Володимир Бондаренко нагадав про позов, який подавала прокуратура в інтересах Київської адміністрації про повернення в державну власність земельної ділянки, оскільки це землі історико-культурного призначення, відповідно, особливо цінні землі. Рішенням Верховного суду було чітко прописано, що "ці землі є землями історико-культурного призначення".

"Отримавши негативне рішення 3-х інстанцій (при цьому, Верховного Суду - двічі), не маючи жодних правових позицій в свою користь, колишні власники знову намагаються "відбити" під забудову це знакове місце", - обурюється радник київського мера.

Як повідомляв Апостроф, поліція і прокуратура провела обшуки у забудовників трьох житлових комплексів під Києвом.