RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Києві попрощалися з легендарним українським композитором, відомим на весь світ: фото

У середу, 3 червня, в Києві прощаються з композитором Мирославом Скориком, який помер 1 червня в столиці.

Про це повідомляє "Комсомольская правда".

Однією з перших попрощатися з композитором прийшла лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. На відміну від більшості тих, хто прийшов, вона була без маски.

Пізніше попрощатися зі Скориком прийшли екс-міністр культури України Євген Нищук і народний депутат від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

Ближче до 13 години в храм прийшов п'ятий президент України Петро Порошенко. Він був у чорній масці, рукавичках і з особистою охороною.

"Вся Україна і весь світ сьогодні прощаються з великою людиною. З великим українцем, творцем свободи - Мирославом Скориком. Неймовірно, але буквально недавно ми з ним поруч сиділи на концерті в Київській опері і слухали його абсолютно сучасний хор. І ці твори були присвячені майбутньому, це була абсолютно сучасна музика. Як і все, що він писав", - зазначив Порошенко.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Попрощатися з композитором прийшов і екс-президент Віктор Ющенко зі своєю дружиною Катериною. Він згадав про останній концерт померлого композитора, який відбувся в період різдвяних свят, і висловив співчуття його родині.

"Для мене це герой. Герой нашого часу, який через музику - особливо симфонічну - піднімав українське мистецтво, український дух", - підкреслив він.

Попрощатися з легендарним українським композитором протягом дня можна в головному київському храмом УГКЦ на лівому березі (вулиця Микільсько-Слобідська, 6).

У четвер, 4 червня, труну з тілом композитора доставлять до Львова, де з 11:00 до 22:00 тіло буде виставлено для прощання в Архикатедральному соборі Святого Юра. У п'ятницю, 5 червня, о 11:00 відбудеться чин поховання з Архикатедральному соборі Святого Юра, далі поховання на Личаківському кладовищі. Похорон і прощання пройде з дотриманням усіх карантинних норм та обмежень.

Як повідомляв "Апостроф", 23 лютого 2019 року в віці 88 років помер відомий український композитор, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, професор Національної музичної академії України імені Петра Чайковського Лев Миколайович Колодуб.